Våra författare

Lukas Foto: Lasse Ottosson

Foto: Lasse Ottosson

Lukas Ernryd
Lukas Ernryd är född 1983 och uppvuxen i Ålabodarna utanför Landskrona. Han är yngst i en syskonskara på fyra bröder. Mamman är svensk, pappan är dansk.
Den 12 november 2012 började han på Kristianstadsbladet. September 2013 skrev han sin första krönika. En tid senare publicerades texterna fortlöpande även i Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda.

Räven är Lukas kraftdjur.

 Lukas Ernryd, Utvalda Krönikor 2013-2015

 

Boel

Boel Wanjeskog
Boel har gett ut en bok tidigare, så kallad egenutgivning, Floras Bildpoesi. Denna har hon författat tillsammans med sin sambo Lars-Eric Odehill, båda är konstnärer och poeter. Boel är den som mest etablerat sig som konstnär och även nu lyriker. Boel är bildkonstnär och har arbetat med olika konstprojekt och utställning, i Sverige men även internationellt. Konsten hon arbetar med är poetisk och drömsk med inslag av personliga upplevelser och tolkningar. Nu har Boel just släppt sin andra bok, en konstbok: Drömmar om Monte Cimone.

Foto Sandra Jönsson (7) Bild Sandra Jönsson

Jaana Persson

Jaana är legitimerad förkollärare och konstnär. Jaan har skrivit och illustrerat Den fula brevlådan. Hon har tidigare medverkat som illustratör i några andra barnböcker. Jaana har målat i hela sitt liv och hon tycker att det  är en underbar känsla att släppa allt för att bara vara i nuet med penslar och färg. Jaana har ett företag som en hobby där hon håller målarkurser, har olika event med målning och fortsätter med att illustrera böcker, företrädesvis barnböcker. Janna håller även till på Facebook och Instagram som Bildjaana och hon bedriver en blogg, Bildjaana.blogg.se

 

 nettan

Annette Magnusson

Annette skriver inte i någon speciell genre utan det blir som det faller henne in. Därför kan det bli både fantasy, sci-fi, rysare, romantik erotik osv. Hennes första bok började hon skriva på 1990 talet. Det tog ganska många år innan en bok blev klar. Nu har hon snart skrivit klart sin sjätte bok. Dottern Lina fixar till omslagen för alla böckerna.

Annette har tre barn och är gift med Mats. Hon arbetar vanligtvis med ekonomi.

 

Britta Polkagris

Britta Lindgren

Britta är den som plitat ner berättelserna om Polkagrismorfarn. Berättelserna

I den första boken kan man läsa om Olivia och hennes morfar under några sommarveckor  i morfars sommarstuga. I den andra boken, Jul hos Polkagrismorfarn, är Olivia hos morfar för att fira jul och nyår. Så småningom kommer en fortsättning med fler små äventyr i Olivias liv.

När Britta inte skriver om Polkagrismorfarn skriver hon om annat t ex manus. Teatern är en stor del av hennes liv. Förutom manusskrivandet, regisserar hon eller ställer sig själv på scenen. Scenkonst är en form som hon tycker är spännande och som hon stortrivs med. Annars arbetar hon inom skolhälsovården som skolsjuksköterska.