1098434_224060681081442_1836885579_n[1]Följande skrift (er) här, är inte, referat, rapport eller en sammanställning över hur det går. Detta är alltså inte en s. k. träningsblogg, typ. Jag vill bara berätta om hur det kan bli, med undertemat; så det kan bli. Är det någon, där ute, som finner texten (rna) kåserande är det absolut inte så att det är något jag kan rå för (i så fall hamnar det möjligtvis in under undertemat; så det kan bli).

första delen

År 2012 inhandlade jag, med benägen hjälp av min son, en av mina tre favoritsöner, en cykel. Jag har en favoritdotter ävenså. Jag som har besvär (HADE) med ryggen, dålig kondis (var SÄMRE), lönnfet (ganska SÅ), en man i sina bästa år (är det fortfarande, mina alltså). Min favoritson (en av tre) hade sedan något år tillbaka köpt sig en cykel, skogscykel, det är vad jag kallar den för. Gossen (alltså sonen) började cykla hej vilt, än var det Ringsjön runt, än var det Vasan (den s. k. cykelvasan alltså). Och all denna träning därtill. Jag blev bara matt av allt snack. Men nyfiken.

Jag har ett förflutet inom joggingbranschen, diverse sträckor både här och där med Malmömaran som kröning. Jo, den fanns även om de lade ner den, året efter jag sprang. Jag har alltid funderat kring min inverkan.

Så har du nu sökt på nätet (jag vägrar skriva eller säga googla [även om jag gjorde det just nu, så var det bara för tydlighetens skull, annars så!] för att det låter så dumt och ser så dumt ut, tycker jag) om Malmö Maraton, såg du också att det var ett litet tag sedan.

Jodå jag sprang, eller ja joggade (då!) och understundom släpade (efter depåtältet där jag blev påtvingad ett par salttabletter) mig igenom. Det gick – bra. Dock så efter detta kom jag aldrig riktigt igång igen. Några sträckor här och där blev det i alla fall. Cykla? Jag har ägnat mig åt squash, ridning, golf och längdskidor men aldrig med någon reda. Och ja, för alla del då. Även jag hängav (?) mig åt stavgång och stegräknare (!) fast inte under så förskräckligt lång tid.

En eventuell fortsättning (om mina pågående och stundande eskapader) följer…

 

Per