1098434_224060681081442_1836885579_n[1]

fjärde delen

Åren gick och jag med dem. Ibland vidare. Jag kom aldrig att förstå mig på fotboll, handboll eller för den delen någon annan bollsport. (Om det hänger samman med att jag fick tillhöra den särskilda eliten eller inte, lämnar jag över till psykologerna). Under en kort period i början av tonåren var jag aktiv simmare. Tränaren tyckte aldrig att jag var så bra. I en tävling fick jag dock till ynnest delta, så att säga utanför. Alltså jag simmade tillsammans med de andra, utom tävlan. Och jag vann, överlägset.

Ridning kom att bli en passion och en faiblesse. Dock, sanningsenligt, handlade  svagheten om flickor. Mina tre favoritsöner och min favoritdotter kom att glädja mig istället för sport och idrott.

Något år senare blev jag tillfrågad om golfrundor. Jag var inte så svag för det heller snarare för frågeställaren. Det blev ett par års harvande på golfbanor runt omkring, elaka människor skulle säkert kalla det för ett par års plöjande. Men det får stå för dem.

Ytterligare något år rann iväg. Och jag blev med crossovern. Och med hjälm. Och med handskar. Och med cykelbyxor! Här ombeds personer med svagt hjärta, de med hög risk för blodtrycksfall samt de med svaga nerver att vända bort huvudet en liten stund. De är madrasserade – i baken (hu!). Så nu kan även ni titta hit igen, på texten alltså.

Utrustad också med cykeldator och pulsband kunde jag efter första turen (försöka) imponera på min äldste favoritson, via sms, att jag hade cyklat drygt två kilometer. Han blev nog inte det. Imponerad alltså, ty han har fortfarande inte, nästan tre år senare, svarat på detta.

Jag tog i allt mera, sträckorna blev snart längre. Min Camelbak och jag blev ganska snart riktig goda vänner. Fördelen med en crossover är att den har tämligen smala däck, är en klar nackdel. Punktering i terrängen. Mycket. Jag hade alltid minst två extra slangar med mig och diverse utrustning. Jag lärde mig väldigt snabbt, som tur var, att byta slang. Jag lärde mig också att falla mjukare. Tack Ronald för att du visade mig falltekniker.

Ringsjön runt, också.

En fortsättning,

Per

Ps. För det fall du har lust så läs dem i tur och ordning. Har du inte det så gör du inte det. Ds