1098434_224060681081442_1836885579_n[1]

andra delen

Då, 2012, alltså flyttade jag hem igen för gott. Det blev INTE för gott i just den lägenheten som jag till min (då) stora glädje flyttade in i. Nyrenoverad och fin i ett väldigt gammalt hus.

Frampå senvåren började mitt inbillade motstånd mattas av. Alltså egentligen var det inte så inbillat. Jag har alltid haft ett genuint mottstånd till att cykla. Jag har med en dåres (?) envishet hädat; jag kan visst tänka mig cykla men bara för att transportera mig. Promenadcykling, bah. Motion, fanns det (löjligt)? Hjälm, haha. Blev det någonsin lag på att vuxna skulle bära hjälm vid cykling, skulle jag a l d r i g cykla. Fånigt. De som bar hjälm vid cykling var typiska fågelskådare eller något i den stilen (?) och säkert hade många av dem hjälm på sig annars också, som jag tyckte och tänkte om dem, då. Dessutom skulle det motioneras, rättare, skulle jag motionera så skulle det ju ske på riktigt. När jag snubblat färdigt med stavarna och stegräknaren pajat (eller vad det nu var som hände med den?), började jag träna Jiujitsu. Kan man kalla SPORT. Detta. I mogen ålder dessutom. Jag var lycklig i fyra terminer med sedvanliga graderingar. Sen tog det slut. Mästaren flyttade hem, till Brasilien och jag tillbaka hem, till trakterna av där jag bor nu.

Och nu, då?

Favoritsonen (1/3) lockade iväg mig till Helsingborg. Cykel. Vilken typ vill du ha? I raskt tempo inhandlades en så kallad crossover. Jag vill ha lyse sa jag och så måste jag kunna ställa den ifrån mig utan att den ramlar eller blir stulen. Cykelstöd (eller vad nu ett sådant kan tänkas heta) och pyttesmå (verkligen) lampor inhandlades och monterades. Lås också, riktigt bra lås,  det måste det vara för det var dyrt. Och jag var med cykel. Knappt hemkommen förrän cykeldator, en Camelbak, ja ryggsäck då (?) (jag kom att förstå och uppskatta denna rätt så snart), andra handtag och pulsband att fästa över bröstet. Handskar och hjälm i samma rasande tempo. Jag var med CYKEL och inte vilken typ som helst.

?

(Detta är fullständigt ofattbart.)

Per

Ps. För det fall du har lust så, http://www.bokforlagetspam.se/sa-har-ar-det/ Ds.