980[1]

Jap, lika så bra att det sker på en endaste gång, nu. JAG ÄR EN RÖKARE. Och jag håller på att bli en passionerad rökare. En konstnärlig sådan, tillika. Faktiskt. Jag är dessutom en stolt, även om en nybörjare, rökare. Och nä, lika så bra att få det också omnämnt, på en endaste gång. Jag drar inte halsbloss. Skulle aldrig få för mig det. Det är hälsovådligt, man kan till och med dö av det. Farligt, det är vad det är. Såsom jag i alla fall har hört det. Det finns farliga ämnen i röken som t ex tjära och vem farao vill ha det i halsen? Nä, tjära ska man ha till båtar, ekor. Visserligen påstås det att bara man skalar av barken så är risken obefintlig. Men vem tusan vill ta den risken? Inte jag i alla fall. Obefintlig förresten, är det samma sak som att risken inte finns eller innebär det att risken är försumbar, minimal? Jag tvekar där. Terpentin och kåda är ju annat som jag också hört talas om. Barken gällde nog björk, men i alla fall. Nä, inte halsbloss.

Det är kul med rök. Det finns olika, el t ex, men jag föredrar och valde en riktig en, där man får göra jobbet själv. Det där med att göra jobbet själv, är liksom det som är konsten, tycker jag. Därav uttrycket en konstnärlig rökare, kan man tänka sig,

 

Per