20131205_221024

Jag kommer att skärpa gränskontrollen. Borde kanske överväga att skaffa mig en hagelkanon. I somras var det trots allt rätt så lugnt. Det var förstås avsaknaden av den goa värmen som gjorde det. För de är på sitt sätt antagligen lika oss i just det fallet. Vem vill egentligen vara ute när det är kallt? För några veckor sedan kom de, jag överdriver inte ett dug när jag säger i svärmar. Det är förfärligt, denna anstormning. Och ingen vill som vanligt ta ett vettigt ansvar. Jag plågas och lider av detta, dessa förbaskat ömkliga varelser. Vad tusan har de här att göra, hos mig? De kan väl för högre farao dra till något annat land. Låt mig ha ro! Jag är värd det efter ett långt yrkesliv där jag slitit, betalat skatt och gjort rätt för mig, eller nästan då. Men det hör inte hit!

Jag började trots allt vänja mig, som förmodligen alla människor gör efter ett tag. Man trubbas av helt enkelt, inser sin maktlöshet. Det ska naturligtvis vara andra krafter som alltid ska få råda. Ingen bryr sig om mig. Min åsikt. Skulle jag yttra mig får jag säkert mothugg direkt. Det brukar vara så. Alla dessa horder av svärmar, vällde in, tveklöst, utan att det minsta bry sig om, mina gränser. Det är horribelt. Hur ska det bli? Hur ska det gå? Finns givetvis ingen som egentligen kan svara på i detta avlånga land. Eller vill. För obekvämt, kanhända. Det är sådana tider nu. Tydligen. Men jag vande mig – tills nu.

Då kommer nästa smäll. Nästa invasion. De har väl inte rastafariflätor precis, men det är nog nästan. Äckliga är de. Brun/svarta, typ. Och de skitar ner så förbaskat. Överallt. De tar vad de vill ha för sådana är de allihop.

De ska utrotas, de j-vlarna. Kasta ut dem i alla fall. De hör inte hemma i mitt land. Inte ens i mitt trädgårdsland vill jag ha dem. De är främmande, konstiga, beter sig på ett konstigt vis. Prata inte med mig om kulturella skillnader – de har ingen kultur. Det är jag säker på. Detta är förfärligt!

Jag kommer att vandra av och an för att bevaka. Kanhända att jag är beväpnad med något. Hit kommer de inte. Jag har min vakthund med mig. Så våga ni bara! Jag kommer att låta min hund uppgraderas till en Tjurhund, minst.

Alltså. Till alla er som gnäller och förfasas över flyktingar och invandrare, vad tusan vet ni? Inte ett dyft. De är människor som du och jag. De har det ofta svårare än vad både du och jag ens i vår vildaste fantasi kan föreställa oss.

Problemen, svärmarna, invasionen jag syftar på är av en annorlunda kaliber, flugor och möss.