baselusk

tycker jag. Bakterierna, de skumma, de livsfarliga. Men ska inte leka med dem. Nedan antecknade kan vem som helst tolka hur som helst. Jag bryr mig inte ett skvatt om hur just du tolkar texten. Det är ditt bekymmer. Inte mitt. Oss emellan, tolkar du texten har du inte fattat ett dugg och då har du ett problem. Minst. Tyvärr kan det vara så att ditt problem kan bli mitt eller någon annans. Och ditt problem skulle kunna få ofattbara konsekvenser. Du skulle i och för sig kunna bli den som sätter spår, ett otroligt avtryck i historien. Kanhända omnämns du i historieböckerna. Kanske inte av en anledning som de flesta önskar sig, av dem som är omnämnda där.

Låt mig få utveckla, så läs vidare.

Jag blir inte särskilt exalterad när jag får någon gosses håriga (för det är nästan bara gossar [ironi] som har byxorna nerhasade så) ändalykt nästan upptryckt i ansiktet på mig. Jag blir bara jävligt irriterad när kärringar (läs nu föralldel inte in något som kvinnligt förminskade, nedvärderande i detta uttryck [du läser i så fall in något som INTE står i texten] för mig kan det lika gärna vara en man som jag kallar kärring) prompt och egoistiskt måste framhålla sig. Så här. Jag har en drös ljuvliga barn samt en större drös än ljuvligare barnbarn. Vid nästan varje barns födelse har det funnits en sådan. En i mitt tycke någon som haft behov av att få gulla mest. Och struntat blankt i den nyfödda. Det har gått bra, alldeles utmärkt. Jag vet. Min poäng är ändå. Kör inte in dina fingrar i en nyfödds mun. Smek inte ens barnets kind eller kalufs bara för att det är ditt barnbarn, systerdotter, syssling eller bara för att bästa kompisen som äntligen fått barn. Behärska dig. Visa respekt mot liv. Din tid kommer ändå.

Jag blir frustrerad när jag på badhus ser personer både av inhemsk härkomst (?) och utländsk sådan badar med kläderna på. Under många år har det varit modernt att pojkar haft kalsonger (givetvis med det absolut trendigaste märket) på sig under badbyxorna, fullt synliga givetvis, i bassängen. Jag har sett folk som duschar med badkläder på och givetvis med kalsongerna, för att sedan glatt kasta sig i vattnet. Jag har sett folk bada med kläder på sig som t ex T-tröja och badbyxor eller med T-tröja och snäva trikåer på sig. Jag har frågat badvakter om de tycker att det är ok. Svaret till det sista har varit att de verkligen inte tycker det men att det ”var visst något med deras religion” och att ”det var deras chefer som bestämt detta” (kan just undra om det förhåller sig som så att det i vissa religioner finns mindre bakterier eller inga alls. Förstår faktiskt inte vad hygien har med religion att göra, eller tvärtom?).

Min långsökta poäng (lång text!) är att folk får göra exakt som de vill. Vill de visa upp sin håriga rumpa, så ok men gör det någon annanstans. Kör in hela handen i den nyföddas mun. Bada som du vill. Och duschar du med kläderna på eller kanske tom inte alls är det heller inga större problem tror jag, för som jag fattat det är inte klor någon större bristvara. Du ska däremot ha väldigt KLART för dig att jag tycker att du är gruvligt äcklig samt minst sagt lika gruvligt snuskig. Och det kan ju kvitta. Det som är betydligt värre är att det är du och kanske just DU som sätter igång ”lavinen” som bidrar som bidrar till en läbbig pandemi. Om inte det så är du en av dem som bidrar till att de besvärliga bakterierna kan frodas vidare. Alltså tack vare dig!

Ironiskt (?) skulle jag kunna tillägga, gossar, dvs. pojkar och unga män – en del gamla gubbar också (?) har sina byxor nedhasade visar rumpan, för att det är modernt och för att alla får gör som de vill. Bakterier sprids och folk dör (som flugor) men herrarna kränktes inte enär de fick göra som de ville. I alla fall. Kärringarna fortsatte att gulla med sina barnbarn ty det är ju varje farmors, farfars, mormors, morfars, systers, sysslings, bästa kompisens rätt och de nyfödde ska ju alltså bara veta vem som verkligen brydde sig allra mest (och vann!). Barnet dog eller kanske något annat mera känsligt barn på avdelningen eller smittspridningen ökade lavinartat, t ex, men kärringarnas rätt kränktes i alla fall inte och de vann. De inhemska badar med kalsonger på och alla kan se hur moderna och trendiga de små gossarna är och att deras mammor och pappor är rika (därmed också dugliga[?]), smittspridningen ökar medan gossarna inte kränktes. Folk, de med ”utländsk härkomst”, badar med diverse kläder på. De blir respekterade för sin tro och sin kultur, smittspridningen ökar men vi har varit ”goda” samhällsmedborgare som verkligen har förstått att respektera dem genom att låta dem göra som tron eller kulturen förespråkar (men inte informerat om smittspridningsriskerna, här).

Men jag gör inte tillägget för det vore förmodligen att kränka någon, hemska tanke, (det skulle säkert också kunna uppfattas som elakt och vem farao vill vara det, egentligen?).

Blev du uppretad nu? Bra, tänk då över din egen hygien. Det är hur du tvättar dig, oftast händerna upp till armbågarna, som gäller. I alla fall ”utanför dörren”. Gör du inte så, vill jag tycka att du bidrar till MRB som t ex MRSA, ESBL och VRE.

Har du nu verkligen läst min blogg ordentligt fattar du förhoppningsvis också vad texten handlar om – min stora ORO för bakteriernas spridning, framför allt för de multiresistenta. ”Folks” hygien är bedrövlig och det har varit så länge, väldigt länge. I begreppet hygien lägger jag även in maten, sättet att handskas med, t ex att köpa kött som kommer lite varhelst ifrån. Och detta utan att ”folk” har en susning om eller bryr sig om hanteringen, de långa transporterna eller uppfödningen, t ex med antibiotika! Men BILLIGT är det.

Det är så väldigt lätt att skylla på flyktingarna, det är deras fel. Sant är att många kommer med problematiska sår (alltså inte enbart själsliga). Sant är att de kommer från andra länder och att de har ”rest” genom ett antal olika länder, bara detta gör ju att smittspridningen ökar. MEN absolut sant är också att alla reser betydligt mera nu än någonsin, vilket i stor utsträckning bidrar till att de olika små djuren (?) sprider sig lättare. Alltså detta hände redan på den tiden före ”den stora flyktingkatastrofen”. Ännu mera sant är att den allmänna hygienen är BEDRÖVLIG.

Har du, alltså, läst att jag är emot att ”folk” får göra som du vill. Har du läst fel! Har du läst att jag förminskar kvinnor genom att kalla dem lite allmänt för kärringar. Har du läst fel! Har du läst att ”folk” inte får ha vilken religion eller kultur de vill. Har du läst fel! Har du, vidare, läst att allt är flyktingarnas fel. Ja då har du också läst fel! Läs då igen, för tusan. Och fatta!

Men tvätta händerna först, upp till armbågarna (skadar aldrig)! Och ”sprita”!

 

Tills vidare tankar,

Per